A hortobágyi húsos palacsinta


Hozzávalók

A töltelékhez

0.5 kg darált sertéshús
1 db paradicsom
1 db paprika
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
175 g tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
fűszerpaprika ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
A tésztához
50 dkg finomliszt
2 db tojás
4 dl tej
1 dl szódavíz
1 kk só
2 csipet cukor

0.5 evőkanál finomliszt (a habaráshoz, szükség szerint)

Elkészítése

  1. Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a paradicsomot. Ha a paradicsom már jól kifőtte a levét hozzáadjuk a darált húst. Főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
  2. Amíg a hús fő, a palacsintákat kisütjük. A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük és az átlagos édes palacsintáknál kicsit vastagabban kisütjük.
  3. Ha a hús elkészült, fűszerezzük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.
  4. Kóstolás után egy kisebb szűrővel leszűrjük a hús levét, a húst félretesszük.
  5. Tejfölös-lisztes habarást készítünk, és besűrítjük a szószt.
  6. A húsban is elkeverünk 1-2 kk tejfölt, így sokkal krémesebb lesz.
  7. Végül betöltjük a palacsintákat, és leöntjük a szósszal.



Hazai ízek  
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el