A hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók
A töltelékhez
0.5 kg darált sertéshús
1 db paradicsom
1 db paprika
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
175 g tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
fűszerpaprika ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
A tésztához
50 dkg finomliszt
2 db tojás
4 dl tej
1 dl szódavíz
1 kk só
2 csipet cukor
0.5 evőkanál finomliszt (a habaráshoz, szükség szerint)
Elkészítése
- Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a paradicsomot. Ha a paradicsom már jól kifőtte a levét hozzáadjuk a darált húst. Főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
- Amíg a hús fő, a palacsintákat kisütjük. A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük és az átlagos édes palacsintáknál kicsit vastagabban kisütjük.
- Ha a hús elkészült, fűszerezzük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.
- Kóstolás után egy kisebb szűrővel leszűrjük a hús levét, a húst félretesszük.
- Tejfölös-lisztes habarást készítünk, és besűrítjük a szószt.
- A húsban is elkeverünk 1-2 kk tejfölt, így sokkal krémesebb lesz.
- Végül betöltjük a palacsintákat, és leöntjük a szósszal.