A gulyás leves


Hozzávalók

A leveshez

60 dkg marhalábszár

30 dkg vöröshagyma

2 nagy db sárgarépa

1 nagy db fehérrépa

1 kis db zeller

40 dkg burgonya (tisztított)

1 ek fűszerpaprika (csapott, édesnemes)

0.5 ek csípős fűszerpaprika

1 ek só (csapott)

1 teáskanál őrölt fűszerkömény

2 db babérlevél

1 teáskanál fekete bors (frissen őrölt)

1 kis db paradicsom

1 db tv paprika

3 gerezd fokhagyma (magyar)

2 ek sertészsír (mangalica)

0.5 csokor petrezselyem

5 db zellerlevél

2.5 l víz

A csipetkéhez

1 db tojás

80 g finomliszt

1 teáskanál só

Elkészítése

A leveshez

A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk.

A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fűszerpaprikákkal összekeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, majd a vizet elfőzve, zsírjára pirítjuk.

Ekkor hozzáadjuk a marhahúst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a kis kockára vágott paradicsomot, a kicsumázott egész paprikát, babérlevelet.

Fedővel lefedve saját levében 90 percet főzzük.Elkészítjük a csipetkét.

Ezután kerülnek bele a zöldségek: a karikára vágott sárga- és fehérrépa, a kockára vágott zeller, burgonya, az aprított petrezselyem és zellerzöld, felöntjük 2l -2.5 l vízzel.

Letakarva további 50 percet főzzük. Beletesszük a csipetkét, és 10 perc alatt készre főzzük.



Hazai ízek  
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el